Gjør avløpet klart for julematen!

bil-7-liten-bil

 Feit mat og trange avløpsrør er en dårlig kombinasjon. En gjennomspyling av rørene kan spare deg for både ergrelser og penger, og gjøre at avløpet tåler både ribbe og annen tung julemat. Men nå begynner det å haste hvis du skal være sikker på at avløpet skal være klart til den store høytiden.

Julen er en travel høytid, også for oss i Akershus Miljø AS. Vi har full beredskap hele julen, og erfaringsmessig må vi rykke ut for å løse opp i tette avløp minst en gang i løpet av høytiden. For ofte er det slik at ute av syne er ute av sinn, og avløpsrør er av det vi normalt ikke ofrer så mange tanker på før det er for sent. Men det kan koste både unødige ergrelser og penger, for tette rør kan ofte unngås med riktig vedlikehold.

Mange grunner

Det kan være mange grunner til at avløpet ikke fungerer som det skal. Spesielt i eldre hus med betong- eller soilrør lønner det seg å være føre var og legge inn rutinemessig spyling av avløpet. Dette skyldes dels at avfall lettere fester seg til rørene enn det gjør med moderne PVC-rør, og dels at materialet brytes ned og forringes med årene. Men selv i moderne hus kan det være rør med dårlig eller lite fall og dermed større risiko for akutt stopp. Slike rør tettes oftere enn andre, fordi vannet får fri vei mens slam og papir ofte blir igjen, og dermed får muligheten til å bygge seg opp.

Raskt og rimelig

Som regel holder det med en enkel gjennomspyling med høytrykkspyler for å forebygge tetting. Såfremt vi har enkel tilgang til innvendig eller utvendig stakeluke og alt ellers er tilrettelagt for dette, tar selve arbeidet normalt bare et kvarters tid. Kostnaden ligger under 3.000 kroner. Det er dermed både raskt og rimelig å sikre seg mot tette avløpsrør. Til slutt noen råd før julematen: Ikke skyll ribbefettet rett i vasken. Fjern fettet fra stekepanna og hiv det i søpla eller komposten i stedet. KONTAKT OSS PÅ 2222 5060

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest