bildet viser supersuger

Supersugere

bildet viser supersuger

En supersuger tar jobben!

Ingen andre land har så mange huseiere som Norge. Ingen andre land bruker så mye tid og penger på oppussing heller. Men oppussingen vår handler ikke utelukkende om de siste trendene eller å ha det samme som naboen. Mange ganger må vi gjøre ting som kun handler om vedlikehold eller oppgraderinger mot nyere TEK eller løsninger som kan gi oss bedre hjem. Og da trenger vi noen ganger hjelp av gravebransjens superhelt – en supersuger!

Sug bort våte og tørre masser med supersuger

En av de viktigste egenskapene til supersugeren er evnen til å suge opp eller blåse ut så å si alt av masser. Være seg våt leire, grus, sand, oppiggede gulv – alt kan suges opp av denne supre sugebilen.

I mange gamle hus og bygårder er det ofte brukt stubbloftsleire som isolasjon. Dette er et restprodukt etter rør- og steinproduksjon og mye brukt i etasjeskiller og vegger, men at det isolerer spesielt godt er vi nok alle enige i at ikke stemmer. Det er derfor anbefalt å fjerne stubbloftsleiren for å få et tettere og mer energieffektivt hus, men det er mye masse som skal ut – og den oppfører seg omtrent som støv. Ved hjelp av supersugeren kan vi i Akershus Miljø AS fjerne stubbloftsleiren for deg. Det eneste vi trenger er plass til å parkere bilen, og så bruker vi den lange slangen til å suge ut alt du vil ha fjernet, enten det er i en enebolig eller i en bygård.

bildet viser supersuger

Kommer til over alt

«Og det er nettopp det som er så bra med supersugeren; med den på laget kommer vi til nærmest over alt!» Glenn Arne Syvertsen jobber mye med supersugere her hos oss i Akershus Miljø. «Den rundt 100 meter lange fleksible slangen gjør at vi kan jobbe et godt stykke unna der vi må parkere. Og dette gjelder for alle andre masser du ønsker at vi fjerner også; supersugeren kommer til der en vanlig gravemaskin må gi opp!»

Og denne egenskapen gjør også at supersugeren kan brukes til en rekke små og store jobber. «Nå når mange også må gjøre noe med gamle fyringsoljetanker som ligger delvis eller helt nedgravd under husene sine», fortsetter Syvertsen, «så kan vi komme og fylle opp med grus etter at tanken er nøye tømt og rengjort av en ADR-bil.»

Vi tar jobben

Supersugeren er altså en sugebil som vi rykker ut med når alle andre løsninger er prøvd. Om det er for trangt eller for bratt, om du trenger bistand inne, under eller helt øverst – med supersugeren kommer vi til og får ut massene du vil ha fjernet. Fra badet for eksempel, når det gamle gulvet er ferdig pigget, eller langs grunnmuren eller garasjen der du vil ha etterfylt med leca.

Kort sagt suger og blåser supersugeren alle masser du har behov for. Den er gravemaskinas forlengede arm, din hjelp der det blir for trangt og for tungt.

«Supersugeren kommer til over alt den!» avslutter Glenn Arne mens det ringer ivrig i telefonen hans – det er flere som trenger assistanse!

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept All”, you consent to the use of all the cookies.