Husk å tømme septiktanken

2872-Akershus-Milj-®-AS_0087

De fleste bostander er i dag koblet til et offentlig kloakknett. Men selv i vårt tett befolkede område finnes det fremdeles eneboliger som må benytte seg av septiktank nedgravd i hagen, og for de mange hyttene i distriktet er dette den vanligste løsningen.  Med årene har det blitt strengere regler for tømming av septiktank. Enten du har lukket septiktank eller slamavskiller, må den nå tømmes av kommunen eller et godkjent firma. Dette kan vi i Akershus Miljø AS hjelpe deg med.

Det er lett å glemme det som er gravd ned og ute av syne, men en bortglemt septiktank kan skape store problemer hvis den en dag renner over. Illeluktende eller våte områder rundt tanken og dreneringsfeltet, overfylte avløp, eller toaletter og vasker som er renner tregt er ille nok i seg selv, men hvis lekkasjen skulle spre seg for eksempel til naboens borehull, kan det fort bli fryktelig kostbart. Det er, som alltid, mye billigere å vedlikeholde og tømme regelmessig enn å reparere.

Det finnes regler for hvor ofte en septiktank skal tømmes, og kommunen vil pålegge deg en minimumsfrekvens for tømming. Om denne informasjonen er vanskelig å finne, kan du ta kontakt med oss, så skal vi finne ut av det for deg.

Dette må du gjøre før vi kommer

Det er en del forhold du må tenke på før vi kommer for å tømme septiktanken din. For det første må vi kunne komme frem med bilen vår. Det vil si at veien må være fri for hindringer, og være bred nok til at vi kan komme frem. Vi trenger også en fri høyde på minst 3,5 meter.

Hvis du ikke kan være hjemme når vi kommer for å tømme tanken, må du sørge for å merke den slik at den er godt synlig. Sett for eksempel en vimpel eller en stav ved tanken. Da blir det lett for oss å finne den.

Du må også grave frem tanken slik at den er fri for jord eller snø. Det må også være gravd godt rundt tanklokket slik at det er enkelt å løfte det av.

Vi i Akershus Miljø AS tilbyr kundeavtaler for tømming av septik, uansett hva slags anlegg du har. Vi tømmer avløpsanlegg i Akershus og Oslo, i tillegg til andre nærliggende områder. Er det noe du lurer på i forhold til pris eller anbefalt intervall på en slik tømmeavtale, anbefaler vi at du tar kontakt med oss for mer informasjon. Ring oss på 2222 5060

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest